Waarom jij naar Nationaal Park Eifel wilt!

Waarom jij naar Nationaal Park Eifel wilt? Daar heb je niet één goede reden voor, maar meerdere goede redenen! We helpen je je hier graag herinneren aan de topbezienswaardigheden die je kunt bezoeken en de leuke activiteiten die je hier kunt ondernemen. Vooral voor liefhebbers van natuur, pittoreske dorpjes en outdoor activiteiten is Nationaal Park Eifel een ideale bestemming voor een korte vakantie of een weekendje weg. We lichten hier de belangrijkste hoogtepunten voor je uit!

Uitgestrekte natuur om de hoek!

Heb je ineens zin om er een weekendje tussenuit te gaan? Wil je graag de boel de boel laten en jezelf opladen in een mooie en natuurrijke omgeving? Dan is Nationaal Park Eifel in Duitsland ideaal, want je bent er zo. Het ligt op maar ongeveer een uurtje rijden van de Nederlandse grens. Vanwege de beperkte reistijd kun je nog meer van de mooie natuur genieten. Hier ligt maar liefst 110 vierkante kilometer aan natuur aan je voeten, die je op allerlei manieren kunt gaan verkennen!

Wandelen, fietsen of paardrijden?

Hoe wil jij de natuur van Nationaal Park Eifel verkennen? Er zijn veel goede bewegwijzerde wandel- en fietsroutes die je op eigen houtje kunt volgen. Wil je graag het fijne weten over dit gebied? Dan kun je ook begeleide wandelingen maken met een ranger. Je hoeft je hier niet vooraf voor aan te melden en de tours zijn bovendien gratis. Tijdens de wandelingen leer je alles over de flora en fauna. Of verken de natuur te paard tijdens een korte tour, een dagtocht of een meerdaagse tocht.

Warm welkom in de dorpjes van de Eifel

Een andere goede redenen waarom jij naar Nationaal Park Eifel wilt, is omdat je in de pittoreske dorpjes altijd kunt rekenen op een warm welkom. Een parel onder de dorpjes rond het natuurpark de Eifel is Monschau. Zodra je binnenstapt in dit plaatsje, begeef je je in de sfeer van vervlogen tijden. Daar zorgen de authentieke vakwerkhuizen, smalle straatjes en nostalgische panden en tafereeltjes wel voor. Een ander dorp dat je niet mag missen is Heimbach. Bezoek hier de Abdij Mariawald en de Burcht Hengebach.

De wildernis-trail (4-daagse wandeling)

Volg het plaatje van de wilde kat! De wildernis-trail is een 85 kilometer lange wandelroute die verdeeld is in 4 etappes van tussen de 18 en 25 kilometer. Op sommige punten is het mogelijk om de route iets in te korten. Tijdens deze wandeling ontdek je de diversiteit van de natuur van Nationaal Park Eifel. Je wandelt langs kabbelende riviertjes, door uitgestrekte weiden en diepe bossen. Beklim heuvels en geniet van panoramische uitzichten. Een kaart van de Wildnis Trail is verkrijgbaar bij één van de verschillende Nationaal Park Poorten.

  • Etappe 1: Van Höfen naar Einruhr (afstand 24,7 km)
  • Etappe 2: Van Einruhr naar Gemünd (afstand 20,5 km)
  • Etappe 3: Van Gemünd tot Heimbach (afstand 22,4 km)
  • Etappe 4: Van Heimbach naar Hürtgengwald-Zerkall (afstand 18 km)

bron: https://www.lekkerwegtips.nl/nationaal-park-eifel/