Okotober deal, genieten in de Noord-Eifel

??☀️OKTOBER DEAL ☀️??
Hallo allemaal, 19 tot 23 en 26 tot 30 oktober is vrij gekomen dus als jullie zin hebben en of iemand kennen? last minut deal voor een all-in prijs van 400€ voor 4 personen elke extra persoon 19 euro (max 8). meer informatie over het vakantiehuis op www.vakantieeifel.com of neem contact met ons op via +49 152 37321843.
Hallo alle, 19. bis 23. und 26. bis 30. Oktober ist so freigegeben, wenn Sie Lust haben und wenn Sie jemanden kennen? Last-Minute-Angebot für einen Pauschalpreis von 400 € für 4 Personen jede weitere Person 19 Euro (max 8). mehr Informationen über das Ferienhaus auf www.vakantieeifel.com oder kontaktieren Sie uns unter +49 152 37321843.

outdoorinfo.nl: 6x Redenen Waarom Je Nationaal Park Eifel Moet Bezoeken!

Stel: je wilt er even helemaal uit. Werk is druk; thuis is druk; hoofd is druk. Tijd om alles even grondig te resetten en helemaal tot rust te komen. Probleem! Je hebt nooit meer dan een paar dagen achter elkaar vrij. Nederland is nog steeds te dichtbij om te ontsnappen aan de drukte, maar je wilt ook niet te ver weg. Wat nu?!

Heb je er wel eens aan gedacht om naar Nationaal Park Eifel in Duitsland te gaan? “Is dat niet heel erg 65+?” hoor ik je denken. “Bestaat het daar niet uit kuuroorden en e-bikes?”. De Eifel is zeker populair bij pensionado’s, maar daar is ook een reden voor. De natuur is prachtig en het leven ontspannen. Zeker, je vindt hier een hoop kuuroorden en e-bikes. Zodra je echter van de vlakke paden afgaat de heuvels in kom je hier bijna niemand meer tegen.

Ligging

Zo dichtbij en toch zo ver wegNationaal Park Eifel ligt dichterbij dan je zal verwachten. Op een kleine drie uur rijden sta je al midden in het park. Het gebied de Eifel ligt in het westen van Duitsland en begint ter hoogte van Zuid-Limburg waar het de oost Belgische grens zuidwaarts volgt. Het Nationaal Park is het meest noordelijk deel van de Eifel. Het gebied is ongeveer 110km² groot en bestaat uit verschillende soorten bos, heuvels, riviertjes en karakteristieke dorpjes. Perfect voor een weekendje weg dus! Drie uurtjes rijden en je waant je in een hele andere wereld. “West Duitsland, bestaat dat niet uit alleen maar industrie?”. Inderdaad, west Duitsland staat bekend om rokende fabrieken en grijze uitzichten. Gelukkig is het gebied rondom het park hiervan vrij gebleven en bestaat uit natuur en platteland.

Natuur

Glooiende heuvels, beukenbossen, velden vol bloemen en snelstromende riviertjes. Je komt het allemaal tegen in het Nationaal Park Eifel. Ooit opgericht om de laatste beukenbossen in de Eifel te beschermen bestaat het grootste deel van het park uit bos. Het ene moment wandel je tussen majestueuze beuken en eiken en het volgende moment sta je in een open veld vol bloemen. Je picknickt langs klaterende heldere riviertjes en klimt stijl omhoog voor het mooiste uitzicht over het park.

Nationaal Park Eifel

Wandelen langs klaterende riviertjesHelaas zijn er in het verleden grote delen beukenbos gekapt; ze moesten plaats maken voor dennenbossen die sneller groeiden en economisch meer opbrachten. Hierdoor kom je in het park ook uitgestrektste naaldbossen tegen. Als je tussen deze metershoge stammen door wandelt valt alles stil, het lijkt wel alsof ze de buitenwereld weg filteren. Soms weet de zon zich tussen de takken door te vechten en bereiken haar stralen de grond waar ze het zachte groene kleed van mos en dennennaalden laat oplichten. Wandelen in een naaldbos doet mij altijd erg denken aan sprookjes over kabouters en bos-elfen.

Jonge beukenboompjes in het naaldbosAls je goed oplet zie je tussen alle naaldbomen soms groepjes jonge beukenbomen staan. Deze zijn hier aangeplant om ervoor te zorgen dat in de toekomst het grootste deel van het park weer uit beukenbos bestaat en zo te pogen de natuur in haar oude glorie te herstellen.

Flora en Fauna

Zo’n groot gebied met afwisselende natuur trekt behalve outdoorliefhebbers natuurlijk ook de nodige wilde dieren aan. Wist je dat er hier exotische dieren als de wilde kat, de oehoe, het edelhert, de lynx en de zwarte ooievaar voorkomen? Er gaan zelfs verhalen dat ook de wolven het Nationaal Park Eifel gebied inmiddels gevonden hebben. Deze dieren zijn natuurlijk alleen te vinden als je er echt naar op zoek gaat. Wil je dit niet dan vind je in de zomer wilde bloemenweides vol vlinders en als je af en toe even omhoog kijkt heb je een grote kans adelaars te zien die rustig in de thermiek rondjes draaien.

Narcissen kleuren de velden in het voorjaarZelfs iemand die geen affectie heeft met bloemen en planten staat in de Eifel regelmatig stil om van de prachtige flora te genieten. Hyacinten in het voorjaar en wilde bloemen in de zomer. En dan natuurlijk de beuken! Fris groen kleurt langzaam naar fel rood door de jaargetijden heen.

Oude beukenbossen langs het pad

Wandelen

Goed onderhouden paden en mooie picknickplaatsen onderweg 

De flora en fauna zijn dus indrukwekkend te noemen. Maar wat kun je hier allemaal doen in een weekend? Het woord wandelen is al eerder gevallen. Dit is niet voor niets! Het Nationaal Park is met 240 kilometer aan paden een waar wandelparadijs. Je vind hier van alles, tochten van een paar kilometer tot meerdere dagen. Wandelingen over vlak terrein en stevige klimmetjes. De bewegwijzering is overal duidelijk aangegeven en de paden zijn goed onderhouden. Langs een aanzienlijk aantal paden zijn zelfs picknickplekken aangelegd! Lekker ontspannen wandelen dus. Zelf heb ik hier meerdere wandelingen gemaakt tussen de 6 en 21 kilometer. Ik was met name gecharmeerd van de afwisseling.

De afwisseling tijdens wandelingen is grootDe wandelingen nemen je van groene weides – waar paarden rond galopperen – naar authentieke Duitse boerendorpjes met witte huisjes. En van dicht naaldbos naar steile rotsen waar alleen wat mos op groeit. Langs de paden vind je ook overal crucifixen voor overleden soldaten uit de twee wereldoorlogen. Tezamen met de oude boerderijen, watermolens en statige ken voelt het soms alsof je een wandeling door de geschiedenis maakt.

Crusifixen en een alternatief kruisje langs het pad.

Nog veel meer outdoor!

“Is wandelen dan het enige dat je hier kunt?”. Zeker niet! Wat dacht je van fietstochten of paardrijden. Er is alleen in het park al meer dan 100 kilometer aan fietsroutes en 65 kilometer aan ruiterpaden. Verwacht alleen geen ontspannen toertjes, je zal regelmatig flink moeten klimmen en dalen. Het is gelijk duidelijk waarom de e-bikes hier zo populair zijn! Je wordt na je worsteling omhoog dan natuurlijk wel beloont met een fantastisch uitzicht over de heuvels heen. Voor wie wil ontspannen kun je hier ook vissen of zwemmen in een van de stuwmeren rondom het park. Natuurlijk is op een terrasje van de zon genieten ook altijd een optie!

De dorpjes

Gezellig bijkomen in MonschauNa een hele dag de uiterlijke mens beproeft te hebben moet natuurlijk ook de innerlijke mens wat aandacht krijgen. In en rondom het Nationaal Park vind je meerdere dorpjes die een bezoekje waard zijn. Mijn favoriet is het prachtige Monschau. Dit oerduitse dorpje ligt tussen de heuvels langs een kronkelende rivier. Wandelend door de smalle straten is het een aaneenschakeling van monumentale huizen.

Donkere houten balken en witte kalkmuren voeren hier de boventoon en geven het dorpje een middeleeuws gevoel.“En de innerlijke mens dan?” Je hoeft hier alleen maar je neus achterna te lopen om één van de vele bakkertjes te vinden. De geur van de typisch stevige Duitse broodjes en verse koffie komt je overal tegemoet. Natuurlijk is Duitsland niet Duitsland als je ook niet in iedere straat minstens één bierstube tegenkomt. Na een dag lang buiten actief te zijn geweest gaat er niets boven een grote schnitzel en een glas Duits bier of wijn uit de regio! Gelukkig hoef je hierna niet ver te lopen aangezien er in Monschau genoeg plekken zijn om te overnachten.

En? Heb ik je overtuigd? Is het gelukt het slaperige gevoel van de Eifel een beetje weg te nemen en klinkt het aantrekkelijk als perfecte weekendbestemming? Voor mij was het in ieder geval een echte eyeopener. Dichtbij, groen, avontuurlijk en lekker eten; wat meer heeft een mens nodig om even helemaal tot rust te komen. Pakken die weekendtas dus en op naar Nationaal Park Eifel!

Ook naar het Nationaal Park Eifel?

Bekijk het aanbod van de vele reizen naar dit prachtige gebied op slechts een paar uur rijden van Nederland of kijk voor meer informatie op

BRON WEBSITE: https://www.outdoorinfo.nl/vijf-redenen-waarom-je-nationaal-park-eifel-moet-bezoeken/

SUMMER DEAL; September

??☀️SUMMERDEAL ☀️??
Hallo allemaal, 7 tot 11 en 15 tot 18 September is vrij gekomen dus als jullie zin hebben en of iemand kennen? last minut deal voor een all-in prijs van 400€ voor 4 personen elke extra persoon 19 euro. meer informatie over het vakantiehuis op www.vakantieeifel.com
Hallo zusammen, 7. bis 11 und 14 bis 18. September ist so freigegeben, wenn Sie mochten und wenn Sie jemanden kennen? Last-Minute-Angebot für einen Pauschalpreis von 400 € für 4 Personen jede weitere Person 19 Euro. mehr Informationen über das Ferienhaus auf www.vakantieeifel.com.

REISMUTS: Op vakantie in de Eifel: overnachten in vakantiewoning Blick auf Dedenborn

Het is zondagmorgen. Ik word wakker in de heerlijk zachte boxspring. Een straaltje licht dat door de rolluik piept vertelt me dat de zon op is. Kleine Mats in het Deryan tentje naast ons heeft dat ook in de gaten en licht zachtjes te brabbelen. Mijn schoonzusje van Liefs van Noor slaapt met haar gezin op de benedenverdieping van de vakantiewoning. Als ik heel goed luister, hoor ik ook daar de eerste geluiden. Langzaam worden we allemaal wakker in vakantiewoning Blick auf Dedenborn tijdens onze vakantie in de Eifel.

Ik sta op en loop naar onze badkamer. Zoals de sfeer in de hele vakantiewoning is, heeft ook deze ruimte een authentieke Duitse sfeer. Gisteren heeft Mats lekker zitten badderen. Ik zie de regendouche en hoef niet lang na te denken over wat ik wil op deze relaxte zondagmorgen. Ik stap meteen onder de douche.

Niet veel later zitten we met zijn achten aan het ontbijt aan de grote tafel in de woonkamer. We kletsen na over het fijne weekend dat we hier hebben gehad. Ook al waren het ‘maar’ drie dagen, het voelde als een korte vakantie in de Eifel. Vakantiehuis Blick auf Dedenborn ligt in het gelijknamige dorpje Dedenborn, dat bestaat uit een aantal Duitse vakwerkhuizen. Vanaf “onze” vakantiewoning hebben we ontzettend mooi uitzicht op de omgeving. Het heuvelachtige landschap van de Eifel ligt zo voor ons. En daardoor voelt het alsof we er helemaal tussenuit zijn geweest, terwijl Dedenborn op nog geen twee uur rijden van Tilburg ligt.

vakantiewoning eifel blick auf dedenborn

Leuke dingen te doen in de Eifel

In de directe omgeving van de vakantiewoning Blich auf Dedenborn heb je een wildpark met allerlei dieren. Daar kun je hertjes voeren. Het leek ons wel leuk om heen te gaan. Ook kun je naar het indrukwekkende Vogelsang, waar Nationaal-Socialisten werden getraind, maar wat tegenwoordig het symbool is voor tolerantie en vredig samenzijn. Helaas bleken beiden dicht tijdens ons weekend vanwege actualiteiten.

Het schilderachtige stadje Monschau ligt op zo’n 20 minuten rijden van het vakantiehuis in Dedenborn. Dit dorpje is altijd leuk om te bezoeken. We hebben een bezoek aan de glasblazerij gebracht en een wandeling door het dorpje gemaakt. Vlakbij waar onze auto’s geparkeerd stonden, was een speeltuin. De kinderen konden even heerlijk ‘los’.

Bovendien ligt de vakantiewoning in de Eifel direct aan een aantal wandelroutes. Dat is niet zo gek natuurlijk in zo’n omgeving. De Eifelsteig is een route van 313 kilometer lang en etappe 3 ligt aan Blick auf Dedenborn. Ik heb in en rond het dorp Dedenborn een kleine wandeling gemaakt. Aan een langere ben ik niet toegekomen. Het was veel te gezellig met de familie in de vakantiewoning. Een aantal van ons speelden speeltjes aan tafel, terwijl anderen op de bank praatten over actualiteiten, vorige reizen en volgende reizen.

Wel maakten we een super mooie wandeling rond de Rursee. Vanaf de vakantiewoning in de Eifel is het nog geen kwartier rijden tot de parkeerplaats. En vanaf daar kun je hele toffe wandelingen maken. Wij kozen voor het vlakke pad langs het stuwmeer. Er gaan ook paden wat meer de heuvel op voor meer uitdaging.

En zo gingen drie heerlijke dagen voorbij. Na het zondags ontbijt was het helaas weer tijd om in te pakken en naar Nederland te rijden. Gelukkig hebben we genoten van de relaxte vakantie in de Eifel.

Praktische informatie

Vakantiewoning Blick auf Dedenborn – of Ferienhaus Blick auf Dedenborn, zoals het in het Duits heet – ligt in het dorpje Dedenborn dat weer midden in de Eifel ligt. De Eifel is een van de bekendste natuurgebieden in Duitsland en ligt ten noorden van de Moezel.

vakantie eifel

Vakantiewoning Blick auf Dedenborn is vanaf 2 nachten hier te boeken. De woning biedt ruimte aan 8 personen. Er zijn namelijk 4 slaapkamers met 2 persoonsbedden. Een babybed kan eventueel bijgezet worden, waar ook voldoende ruimte voor is. Wat ik fijn vond, is dat we met twee gezinnen veel eigen ruimte hadden. Zo hadden we eigen badkamers en verbleven we op verschillende verdiepingen. De woonkamer is zo groot dat je makkelijk even apart kunt zitten. De keuken is ook ruim en van alle gemakken voorzien.

De Nederlandse eigenaren, Kirsten en haar man en dochtertje, wonen schuin tegenover de vakantiewoning Blick auf Dedenborn. Dat is erg handig om de sleutel in ontvangst te nemen en voor het geval je vragen hebt. Ze zijn ook erg behulpzaam om je naar leuke en mooie bezienswaardigheden in de omgeving te verwijzen. Oorsponkelijk komen ze uit de Zaanstreek en na de nodige reizen rond de wereld zijn ze in de prachige Eifel terecht gekomen, waar bijna iedere dag als vakantie voelt.

Op de terugweg naar Nederland is het trouwens ook leuk om via het Drielandenpunt te rijden en daar een korte stop te maken.

 

BRON: https://www.reismuts.nl/vakantie-in-de-eifel/

Wandelen rond om het vakantiehuis

We mogen weer open!

Beste gasten, er is goed nieuws!

Ons vakantiehuis zal aanstaande maandag 11 mei weer open ga voor inwoners van Duitsland. Achter de schermen zijn ze in overleg tussen Duitsland, Nederland en België vanaf welke datum er weer bezoek van over de grens welkom is.

Wij gaan er vanuit dat dit niet lang op zich zal laten wachten want op vakantie in de Nord-Eifel brengt gunstige omstandigheden met zich mee door veel vrijheid en natuur.

Ook onze deelstaat wilt hier graag het tourisme weer zien opbloeien zodat de Eifel weer een fijne en gezellige plek is voor uitstapjes en vakantie’s. De restaurants, museums, dier parken, zwembaden en alle wandelroutes zijn ook allemaal weer open gegaan de afgelopen periodes.

Nederlanders en Belgen moeten officieel nog héél even geduld hebben…
Zodra de datum bekend is waarop jullie ook weer mogen komen genieten laten we dit direct via onze website en social media weten.

We voldoen aan alle voorschriften van de regering zodat we zonder bedenkingen van start kunnen.

Boek nu uw verblijf via onze website zonder risico.
Als u via onze site reserveert staan wij ervoor garant dat mocht u vanwege de regels niet kunnen komen, we de reservering kosteloos annuleren zodat u een nieuwe reservering kunt maken op een later tijdstip.

We kijken uit naar jullie komst in ons vakantiehuis.
Met vriendelijke groet,

Fam van der Lingen
Simmerath – Dedenborn

Top 10 uitstapjes Eifel – EXCURSIETIPS VOOR DE EIFEL

De Eifel heeft in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts tal van excursiedoeleinden te bieden. Verschillende volkeren en culturen hebben in de afgelopen eeuwen in het middengebergte in Duitsland hun sporen achter gelaten. Aan de heerschappijverhoudingen van de afgelopen eeuwen herinnert nog een grote schat aan indrukwekkende burchten, kastelen, kloosters en kerken. Spannende musea bieden een kijkje in de geschiedenis en de bijzonderheden van de Eifel. Bijzonderheden zoals de maren van de Vulkaaneifel en het Nationalpark Eifel zijn pure natuurbelevenissen.Wij hebben hier een selectie aan bijzonder populaire uitstapjes op een rijtje gezet:

Bezienswaardigheden

Manderscheider Burgen, © GesundLand Vulkaneifel/Dominik Ketz

Kastelen Manderscheid

01 Burg Eltz Westseite

Kasteel Eltz

Bitburger Marken-Erlebniswelt 1, © Bitburger Marken-Erlebniswelt

Bitburger Marken-Erlebniswelt – momenteel gesloten

Blick auf das Weinfelder Maar, © Eifel Tourismus GmbH

Maren in de Eifel

Wallender Born Geysir, © Eifel Tourismus GmbH/D. Ketz

Wallender Born

Vogelsang IP

Vogelsang IP

Genovevaburg 1, © Stadt Mayen/P!el Media

Genovevaburg

Nationalpark Eifel: Panorama Rursee mit Urfttalsperre, © Eifel Tourismus GmbH/D.Ketz

Nationalpark Eifel

Luftaufnahmen Grand-Prix-Strecke, © Robert Kah

Nürburgring

Burg Satzvey, © Manuel Thome Photography

Burcht Satzvey

bron: https://www.eifel.info/nl/excursiedoelen/top-10-excursiedoelen-eifel

Eifelsteig-Etappe 3, via Ferienhaus blick auf Dedenborn

Eifelsteig-etappe 3 voert van het vakwerkdorp Monschau naar Einruhr am Obersee

Je struint nog wat door de romantische steegjes van Monschau, vakwerk waar je ook maar kijkt, fijn versierde deuren en kleine bruggen over de Roer. Je stopt een paar Printen voor onderweg in je rugzak en dan ga je op pad! De Roer, die door de oude lakenweversstad in het dal kabbelt, zal je vandaag steeds vergezellen. Maar eerst wandel je nog op de heuvel – vanaf het Eifel-uitzichtpunt ‘Kierberg’ kijk je nog een keer terug naar Monschau voordat je het bos induikt. Op en af ga je nu verder totdat het glinsterende water van de Perlenbachstuwdam je begroet. Langs de oever begin je je ontspannen te voelen en de beklimming naar Monschau-Höfen doe je met gemak. In het Nationale Park-Tor Höfen kun je informatie krijgen over de wilde narcissen van de Eifel en een kleine pauze in het café inlassen. In Höfen valt je iets op: er zijn huizenhoge beukenhagen, waar voor een deel ramen en poorten zijn uitgesneden. Willen de mensen hier zich verstoppen? Dat niet, maar ze zoeken bescherming – en wel tegen de wind die hier boven krachtig blaast. De heggen beschermen niet alleen huizen, ook op de velden onderweg vallen je de hoge heggen telkens op en geven je een gevoel van geborgenheid.
In een gestaag op en af leidt de Eifelsteig je nu verder. Een rustgevend gekabbel vergezelt je – je wandelt weer parallel aan de Roer richting het doel van de etappe. Hij slingert en kronkelt door het rotsachtige bos en moet ook enkele hordes nemen. Je voelt je verbonden met de kleine rivier, want ook jij volgt telkens rotsachtige paden. Je uithoudingsvermogen wordt beloond met een paar uitzichten. Een speciale tip is het uitzicht vanaf Perdsley in de herfst: onder jou ontvouwt zich een roodgekleurd bladerdak en straalt je tegemoet! Het uitzicht vanaf de Wolfsheuvel laat je jouw doel zien: Einruhr. Hier boven op de heuvel ontwikkelt zich een gevoel van verhevenheid en ook trots komt op, want zo meteen heb je het voor elkaar. En ook je trouwe gezelschap, de Roer, heeft zijn doel bereikt. Hij komt nu met andere kleine beekjes samen in de Obersee en het lijkt alsof hij vriendelijk naar jou lacht vanuit het schitterende wateroppervlak.
Bij het doel in Einruhr staat voor jou vast: ‘Waar rots en water je begeleiden‘ – wie dit motto van de Eifelsteig heeft bedacht, heeft zeker deze etappe gelopen!

Download route in GPX (“EIFELSTEIG-ETAPPE-03-MONSCHAU-EINRUHR” ALS GPX)

bron: https://www.eifelsteig.de/a-eifelsteig-etappe-3

Mededeling / Mitteilung COVID-19 (Coronavirus)

NL:

Beste gasten,

Bij Ferienhaus Blick auf Dedenborn is de gezondheid en veiligheid van onze gasten de hoogste prioriteit. Afgelopen dagen versterkte verschillende landen hun regelgeving omtrent de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Wij kunnen ons voorstellen dat dit bij u leidt tot vragen en bezorgdheid.

Wij informeren u u graag over de actuele stand van zaken zodat u kunt genieten van een vakantie bij ons in de Noord-Eifel. Wij volgen de situatie nauwlettend en nemen gepaste maatregelen.

Actuele maatregelen in de directe omgeving
Verschillende bezienswaardigheden zoals o.a. IP Vogelzang, dierentuin, de publieke zwembaden en de bioscoop zijn door het NRW gesloten, de dorpen zoals Monschau en bad Münstereifel kunt u bezoek, ook kunt u kiezen uit diverse wandel-/fietsroutes in de direct omgeving (Tip: route richting de Rursee). Alle supermarkten, winkels en restaurants zijn geopend. Wij adviseren u om te genieten van alles wat de prachtige omgeving rondom het vakantiehuis te bieden heeft.

Maatregelen in het vakantiehuis
Hygiëne is in deze situatie erg belangrijk en staat bij ons hoog in het vaandel, wij doen er daarom alles aan om het voor u en ons zo veilig mogelijk te houden.

Het goed te weten dat wij het vakantiehuis zo hygiënisch mogelijk schoon houden. We wassen met desinfecterend wasmiddel. Na elk bezoek worden er maatregelen getroffen zodat we eventuele virusverspreiding tegen gaan. Voor persoonlijke hygiene staan er voor voor onze gasten producten als antibacteriële zeep, tissues en keukenrollen ter beschikking.

Ons vakantiehuis is niet getroffen door een opgelegde sluiting. U bent daarom nog steeds van harte welkom onder de voorwaarden dat u geen ziekteverschijnselen vertoont en u zich aan de voorgeschreven hygiene regels houdt.

Tot slot
Wij doen er alles aan om te zorgen dat u en al onze gasten een bijzondere vakantie kunnen beleven. We hopen natuurlijk op uw komst en wensen u het beste voor meer informatie zijn wij telefonisch bereikbaar op +49 (0)152 373 218 43 of per email info@vakantieeifel.com.

Met vriendelijke groet, With kind regards , Mit freundlichen Grüßen,

Fam. Van der Lingen

Am rott 5(a)
52152 Dedenborn – Simmerath

www.vakantieeifel.com
info@vakantieeifel.com

Wintersport in Dedenborn Noord Eifel, omgeving monschau Winter Skien dicht bij huis

Wintersport in de Eifel: een overzicht van de wintersportgebieden

wintersport Eifel Duitsland skipiste

Voor wintersport kunt u ook prima in de Eifel terecht. In het mooie stukje Duitsland dichtbij huis zijn mooie skigebieden en wintersportgebieden te vinden.

Er zijn faciliteiten voor skiën, langlaufen, rodelen en uiteraard winterwandelingen.

Door de ligging van de Eifel is er in de winter regelmatig kans op sneeuw en dat zo dichtbij Nederland!

In de Eifel zijn dan ook een aantal wintersportgebieden en skigebieden te vinden met mooie skipistes en faciliteiten. Wanneer er genoeg sneeuw op de piste ligt kunt je dus volop skiën in de Eifel.

Natuurlijk valt de wintersport niet echt helemaal te vergelijken met de wintersport in bijvoorbeeld zuid-Duitsland of Oostenrijk. Maar er is genoeg voor veel wintersport-plezier én dat allemaal heel dichtbij huis!

Voor een (korte) vakantie, dagje of weekendje uit, niet ver van huis, is het de ideale plaats.

Verderop in dit artikel staat een overzicht van de wintersportgebieden in de Eifel. Ook hebben wij een overzichtskaart waarop u de wintersportgebieden kan zien en meteen een route kan plannen. Tot slot hebben wij suggesties voor hotels en andere accommodaties toegevoegd voor het verblijf tijdens de wintersport.

De Eifel: wintersport dichtbij huis.

Wintersport in de Eifel

Wanneer er sneeuw is gevallen in de Eifel kun je natuurlijk door de hele Eifel ook prachtige winterwandelingen maken.

Ook zijn er dan op veel plaatsen mooie langlaufloipes uitgezet. Langlaufen kan dus ook prima!

Voor iedereen is de winter in de Eifel dé perfecte plaats om te zijn voor een heerlijke (korte) vakantie of weekendje uit.

Actief wintersporten zoals skiën, langlaufen of rodelen maar dus ook mooie winterwandelingen maken, het kan allemaal!

In dit artikel willen wij een overzicht geven van een aantal wintersportgebieden / skigebieden in de Eifel waar ook daadwerkelijke faciliteiten aanwezig zijn zoals skipistes, skiliften, langlaufloipes, rodelbanen en meer.

Let op ! dat gegevens, zoals openingstijden, prijzen en faciliteiten kunnen veranderen. Het spreekt voor zich dat de wintersport gebieden en skigebieden pas openen bij een minimale hoeveelheid sneeuw.

Eifel Info houdt u ook op de hoogte van de opening van de wintersportgebieden. Wij proberen de informatie zo up to date mogelijk te houden.

Skipistes met sneeuw in de Eifel. Wintersport en skiën in de sneeuw.
Mooie skipistes voor wintersportplezier. Foto © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH.

Via de linken bij de wintersportgebieden kunt u ook de actuele (sneeuw)situatie en sneeuwhoogte vaak checken. Ook is daar informatie te vinden over de meest actuele opening en openingstijden van de wintersportgebieden en de pistes.

Overzicht wintersportgebieden / skigebieden in de Eifel:

Wintersport am Mauseberg: 54550 Daun.

 • Piste 440 meter
 • Sleeplift
 • Rodel mogelijkheden
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website; werkdagen 14.00-19.00 uur en weekend 10.00-20.00 uur
 • Dagkaart lift € 16,- en 10-rittenkaart € 5,-
 • Meer info: Wintersport am Mäuseberg
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Wintersport Anlage Arft: 56729 Arft.

 • Piste
 • Rodelbahn 450 meter
 • Skiliften
 • Funpark met softbows, pipes en een schans
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website. ma-wo-vr: 17.00-21.30 uur, di en do: 16.00-20.30 uur, za: 12.00-20.30 uur, zo: 10.00-16.30 uur
 • Dagkaart lift € 9,- en 10-rittenkaart € 5,-
 • Meer info: Wintersport Anlage Arft
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Wintersportgebied Hohe Acht / Jammelshofen: 53520 Kaltenborn Jammelshofen.

 • Piste 800 meter en 400 meter
 • Sleepliften
 • Rodel mogelijkheden
 • Langlaufloipen 3,5 km en 7 km
 • Skischool
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website; werkdagen van 13.00-17.00 uur, weekend van 9.00-17.00 uur
 • Dagkaart lift € 16,- en 10-rittenkaart € 5,-
 • Meer info: Wintersport gebied Hohe Acht / Jammelshofen
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Wintersportgebied Schwarzer Mann: Doorgaande weg L20 top Schwarzer Mann.

 • Piste 700 meter en 800 meter
 • Sleepliften
 • Rodelbaan 450 meter
 • Rodellift
 • Kinderrodelbaan
 • Langlaufloipes 12 km
 • Skiverhuur
 • 25-rittenkaart / dagkaart € 16,- en 12-rittenkaart € 10,-
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website
 • Info: Wintersportgebied Schwarzer Mann en De Schnee-Eifel en Schwarzer Mann
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Wintersportgebied Wolfsschlucht: 54595 Prüm.

 • Piste 500 meter
 • Sleeplift
 • Rodel mogelijkheden
 • Langlaufloipe 9 km
 • 20-rittenkaart € 10,- en 10-rittenkaart € 6,-
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website
 • Info: Wintersportgebied Wolfsschlucht
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Wintersportgebied Weisser Stein: Am Weisser Stein, 53940 Hellenthal.

 • Piste 550 meter
 • Sleeplift
 • Rodelbaan 350 meter
 • Rodellift
 • Langlaufloipen 6,3 km
 • Skiverhuur
 • Prijzen skilift niet bekend, info volgt
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website
 • Info: Wintersportgebied Weisser Stein
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Wintersportcentrum Monschau-Rohren: 52156 Monschau Rohren.

 • Pistes 4 (langste 1000 meter)
 • Sleeplift
 • Langlaufloipen
 • Skischool
 • Skiverhuur
 • Dagkaart € 20,- Halve dag € 12,- Grote en kleine liften afwijkende tarieven
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website
 • Info: Wintersportcentrum Monschau-Rohren
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Skigebied / wintersportgebied Ernstberg: Zum Ernstberg
54550 Daun-Waldkönigen.

 • Pistes
 • 3 loipes van 750, 2200 en 2700 meter
 • Sleeplift
 • Rodelbaan
 • Langlaufloipen, 16 km gespoord
 • Skiverhuur
 • Skischool
 • tarieven zie website
 • Open: bij voldoende sneeuwhoogte zie website
 • Info: Skigebied / wintersportgebied Ernstberg
 • Locatie: zie kaart wintersportgebieden Eifel

Langlaufloipe Wiesenloipe Monschau.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 3,2 km
 • Hoogteverschil: ongveer 20 meter
 • Redelijk makkelijke loipe over vlak land
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Lehmkaul in Monschau-Rohren

Langlaufloipe Johannisfeld Monschau.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 4,8 km
 • Redelijk makkelijke loipe
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Lehmkaul in Monschau-Rohren

LanglaufloipeWollbüchel Monschau.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 8,8 km
 • middel moeilijke loipe
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Lehmkaul in Monschau-Rohren

Langlaufloipe Auf der Höhe Monschau.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 5,5 km
 • Redelijk makkelijke loipe
 • Start- en eindpunt: Sportplatz Auf der Höhe

Langlaufloipe Antoniusbrücke Monschau.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 4,5 km
 • middel moeilijke loipe
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Rothe Kreuz (B285) Monschau-Höfen

Langlaufloipe Rothe Kreuz Monschau.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 5 km
 • makkelijke loipe
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Rothe Kreuz (B285) Monschau-Höfen

Langlaufloipe Krummer Ast Kalterherberg.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 7,9 km
 • moeilijke loipe
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Gut Heistert Kalterherberg

Langlaufloipe Windhag Kalterherberg.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 10,5 km
 • moeilijke loipe
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Gut Heistert Kalterherberg

Langlaufloipe Wahlerscheid Monschau-Höfen.

 • Rondtour
 • Lengte loipe: 5,5 km
 • middel moeilijke loipe
 • Start- en eindpunt: Wanderparkplatz Wahlerscheid (B285) Monschau-Höfen
Langlaufen in de Eifel in Duitsland. Bij sneeuw worden de loipes gespoord.
Langlaufen in de Eifel. Bij sneeuw worden de loipes gespoord. Foto © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH.

bron: https://www.eifelinfo.nl/wintersport-in-de-eifel-een-overzicht-van-de-wintersportgebieden/