Eifelsteig wandelen etappe 3 via vakantiehuis blick auf Dedenborn

Eifelsteig-Etappe 3, via Ferienhaus blick auf Dedenborn

Eifelsteig-etappe 3 voert van het vakwerkdorp Monschau naar Einruhr am Obersee

Je struint nog wat door de romantische steegjes van Monschau, vakwerk waar je ook maar kijkt, fijn versierde deuren en kleine bruggen over de Roer. Je stopt een paar Printen voor onderweg in je rugzak en dan ga je op pad! De Roer, die door de oude lakenweversstad in het dal kabbelt, zal je vandaag steeds vergezellen. Maar eerst wandel je nog op de heuvel – vanaf het Eifel-uitzichtpunt ‘Kierberg’ kijk je nog een keer terug naar Monschau voordat je het bos induikt. Op en af ga je nu verder totdat het glinsterende water van de Perlenbachstuwdam je begroet. Langs de oever begin je je ontspannen te voelen en de beklimming naar Monschau-Höfen doe je met gemak. In het Nationale Park-Tor Höfen kun je informatie krijgen over de wilde narcissen van de Eifel en een kleine pauze in het café inlassen. In Höfen valt je iets op: er zijn huizenhoge beukenhagen, waar voor een deel ramen en poorten zijn uitgesneden. Willen de mensen hier zich verstoppen? Dat niet, maar ze zoeken bescherming – en wel tegen de wind die hier boven krachtig blaast. De heggen beschermen niet alleen huizen, ook op de velden onderweg vallen je de hoge heggen telkens op en geven je een gevoel van geborgenheid.
In een gestaag op en af leidt de Eifelsteig je nu verder. Een rustgevend gekabbel vergezelt je – je wandelt weer parallel aan de Roer richting het doel van de etappe. Hij slingert en kronkelt door het rotsachtige bos en moet ook enkele hordes nemen. Je voelt je verbonden met de kleine rivier, want ook jij volgt telkens rotsachtige paden. Je uithoudingsvermogen wordt beloond met een paar uitzichten. Een speciale tip is het uitzicht vanaf Perdsley in de herfst: onder jou ontvouwt zich een roodgekleurd bladerdak en straalt je tegemoet! Het uitzicht vanaf de Wolfsheuvel laat je jouw doel zien: Einruhr. Hier boven op de heuvel ontwikkelt zich een gevoel van verhevenheid en ook trots komt op, want zo meteen heb je het voor elkaar. En ook je trouwe gezelschap, de Roer, heeft zijn doel bereikt. Hij komt nu met andere kleine beekjes samen in de Obersee en het lijkt alsof hij vriendelijk naar jou lacht vanuit het schitterende wateroppervlak.
Bij het doel in Einruhr staat voor jou vast: ‘Waar rots en water je begeleiden‘ – wie dit motto van de Eifelsteig heeft bedacht, heeft zeker deze etappe gelopen!

Download route in GPX (“EIFELSTEIG-ETAPPE-03-MONSCHAU-EINRUHR” ALS GPX)

bron: https://www.eifelsteig.de/a-eifelsteig-etappe-3

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *